BElauwZEwartforum BElauwZEwartforum
Meerwaarde site
 
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

Lets never forget - hapjes vanaf 19.30h

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    BElauwZEwartforum -> Alles over zandreet
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
beze



Geregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 224

BerichtGeplaatst: 04-11-2022 09:31:35    Onderwerp: Lets never forget - hapjes vanaf 19.30h Reageren met citaat

Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
beze



Geregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 224

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 17:59:34    Onderwerp: Reageren met citaat

Welkom sn3 dolers.

Schuif aan voor de warme hapjes op de zandreet
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Jootje



Geregistreerd op: 08 Nov 2022
Berichten: 17

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 18:17:48    Onderwerp: Reageren met citaat

Dit voelt toch als een veilige haven!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
beze



Geregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 224

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 18:24:31    Onderwerp: Reageren met citaat

Jootje schreef:
Dit voelt toch als een veilige haven!


Aah den eerste se. Zet u. Welkom

Buffet is zich klaar aan het leggen


Laatst aangepast door beze op 08-11-2022 18:28:40; in totaal 1 keer bewerkt
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
beze



Geregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 224

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 18:28:02    Onderwerp: Reageren met citaat

Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Linkert



Geregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 27
Woonplaats: Linkhout

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 18:49:34    Onderwerp: Reageren met citaat

Is er niks beter?
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken Yahoo Messenger MSN Messenger
beze



Geregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 224

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 18:53:37    Onderwerp: Reageren met citaat

Linkert schreef:
Is er niks beter?


Laatste waarschuwing!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Linkert



Geregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 27
Woonplaats: Linkhout

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 18:57:53    Onderwerp: Reageren met citaat

Bol het af jong.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht Website bekijken Yahoo Messenger MSN Messenger
beze



Geregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 224

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 19:19:12    Onderwerp: Reageren met citaat

Linkert. 1 week
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
T4



Geregistreerd op: 16 Dec 2012
Berichten: 8
Woonplaats: Route sixty niks

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 19:29:33    Onderwerp: Reageren met citaat

Hopelijk geen zand in de hapjes...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Jootje



Geregistreerd op: 08 Nov 2022
Berichten: 17

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 19:33:01    Onderwerp: Reageren met citaat

Ja, tis prijs.
Best dat Beze er nog is.

Laat de drank, de hapjes en de vrouwen maar afru... euh aanrukken.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Jootje



Geregistreerd op: 08 Nov 2022
Berichten: 17

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 19:34:02    Onderwerp: Reageren met citaat

T4 schreef:
Hopelijk geen zand in de hapjes...

In ne goeie mossel zit er zand.

West-Vlaamse volkswijsheid!
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
T4



Geregistreerd op: 16 Dec 2012
Berichten: 8
Woonplaats: Route sixty niks

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 19:39:48    Onderwerp: Reageren met citaat

Jootje schreef:
T4 schreef:
Hopelijk geen zand in de hapjes...

In ne goeie mossel zit er zand.

West-Vlaamse volkswijsheid!





Goede of slechte mosselen? Met dit trucje weet u het

Van een verkeerde mossel kunt u behoorlijk beroerd worden. Het is dus zaak ze goed te controleren voor u ze kookt. Hoe u dat doet? Daar is een heel eenvoudige manier voor.

De ‘r’ in de maand is een misverstand
Er wordt nog wel eens gezegd dat mosselseizoen start als de ‘r’ in de maand zit. Dat is een misvatting, want het seizoen loopt van juli tot april van het volgende jaar. Dit misverstand stamt nog uit de tijd dat vis niet gekoeld vervoerd kon worden en de mosselen pas in de koudere maanden aan de man werden gebracht. De mossel is dus praktisch het hele jaar door te eten. De echte Zeeuwse mosselen zijn van half april tot begin juli niet geschikt voor consumptie. Dat heeft te maken met het voorplantingsproces.

Voorselectie
De selectie van de goede en slechte mosselen begint voor u ze kookt. Wanneer u mosselen koopt, koopt u ze over het algemeen voorverpakt. Door die verpakking staan ze vaak al iets open en reageren ze iets trager worden. Maar om te controleren of ze goed zijn houdt u ze onder de koude kraan. Sluiten ze, dan zijn ze goed. Het kan dus zijn dat ze iets trager reageren, dus wacht even tot ze gesloten zijn. Sluiten ze niet, dan zijn ze niet goed en kunt u ze weggooien. Mosselen die gebroken of beschadigd zijn of wagenwijd open staan (en dus ook niet sluiten als u ze afspoelt) kunt u sowieso direct weggooien.

Tikken
Twijfelt u of de mossel goed is omdat hij naar uw idee niet helemaal goed sluit, geef hem dan een tik. Tik de bolle kant tegen het aanrecht. Als het een goede mossel is dan wordt hij ‘wakker’ en sluit alsnog. Blijft hij wel open, dan moet u hem weggooien. Mosselen komen rechtstreeks uit de zee, dus dat er af en toe een verkeerde tussen zit is niet vreemd. Op een pak van ongeveer 2 kilo is het niet gek dat er een stuk of 6 niet goed zijn.

Weinig vocht
Bereiden is kinderspel, want als u de mosselen heeft afgespoeld en gecontroleerd, kunnen ze de pan in. Doe er water, wijn of bier bij en breng aan de kook. Laat 5 tot 8 minuten op een hoog vuur koken met de deksel op de pan en schud af en toe de mosselen om. Er hoeft niet veel vocht bij, want de zeevruchten kookt u niet maar stoomt u als het ware gaar. Ze zijn gaar als ze open zijn.

Mosselen dicht na het koken?
En om nog maar een misverstand uit de wereld te helpen: er is altijd gezegd dat mosselen die dicht zijn na het koken, die zijn niet goed. Dat is niet waar. Ten eerste heeft u ze van tevoren met het spoelen en tikken gecontroleerd. Dat hij na het koken niet opent komt omdat deze mosselen beschikken over een sterke sluitspier waardoor ze de schelp ook tijdens het koken dicht kunnen houden. De kans is groot dat ze zelfs nog meer vlees hebben dan de open varianten. Maak hem alleen niet boven de pan open, maar op een apart bordje. Er kan slikmossel inzitten, het zand waarmee de mossel zich vol heeft gezogen. Is dit het geval, dan kunt u hem beter niet opeten.

pale
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Jootje



Geregistreerd op: 08 Nov 2022
Berichten: 17

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 19:48:26    Onderwerp: Reageren met citaat

T4 schreef:
Jootje schreef:
T4 schreef:
Hopelijk geen zand in de hapjes...

In ne goeie mossel zit er zand.

West-Vlaamse volkswijsheid!





Goede of slechte mosselen? Met dit trucje weet u het

Van een verkeerde mossel kunt u behoorlijk beroerd worden. Het is dus zaak ze goed te controleren voor u ze kookt. Hoe u dat doet? Daar is een heel eenvoudige manier voor.

De ‘r’ in de maand is een misverstand
Er wordt nog wel eens gezegd dat mosselseizoen start als de ‘r’ in de maand zit. Dat is een misvatting, want het seizoen loopt van juli tot april van het volgende jaar. Dit misverstand stamt nog uit de tijd dat vis niet gekoeld vervoerd kon worden en de mosselen pas in de koudere maanden aan de man werden gebracht. De mossel is dus praktisch het hele jaar door te eten. De echte Zeeuwse mosselen zijn van half april tot begin juli niet geschikt voor consumptie. Dat heeft te maken met het voorplantingsproces.

Voorselectie
De selectie van de goede en slechte mosselen begint voor u ze kookt. Wanneer u mosselen koopt, koopt u ze over het algemeen voorverpakt. Door die verpakking staan ze vaak al iets open en reageren ze iets trager worden. Maar om te controleren of ze goed zijn houdt u ze onder de koude kraan. Sluiten ze, dan zijn ze goed. Het kan dus zijn dat ze iets trager reageren, dus wacht even tot ze gesloten zijn. Sluiten ze niet, dan zijn ze niet goed en kunt u ze weggooien. Mosselen die gebroken of beschadigd zijn of wagenwijd open staan (en dus ook niet sluiten als u ze afspoelt) kunt u sowieso direct weggooien.

Tikken
Twijfelt u of de mossel goed is omdat hij naar uw idee niet helemaal goed sluit, geef hem dan een tik. Tik de bolle kant tegen het aanrecht. Als het een goede mossel is dan wordt hij ‘wakker’ en sluit alsnog. Blijft hij wel open, dan moet u hem weggooien. Mosselen komen rechtstreeks uit de zee, dus dat er af en toe een verkeerde tussen zit is niet vreemd. Op een pak van ongeveer 2 kilo is het niet gek dat er een stuk of 6 niet goed zijn.

Weinig vocht
Bereiden is kinderspel, want als u de mosselen heeft afgespoeld en gecontroleerd, kunnen ze de pan in. Doe er water, wijn of bier bij en breng aan de kook. Laat 5 tot 8 minuten op een hoog vuur koken met de deksel op de pan en schud af en toe de mosselen om. Er hoeft niet veel vocht bij, want de zeevruchten kookt u niet maar stoomt u als het ware gaar. Ze zijn gaar als ze open zijn.

Mosselen dicht na het koken?
En om nog maar een misverstand uit de wereld te helpen: er is altijd gezegd dat mosselen die dicht zijn na het koken, die zijn niet goed. Dat is niet waar. Ten eerste heeft u ze van tevoren met het spoelen en tikken gecontroleerd. Dat hij na het koken niet opent komt omdat deze mosselen beschikken over een sterke sluitspier waardoor ze de schelp ook tijdens het koken dicht kunnen houden. De kans is groot dat ze zelfs nog meer vlees hebben dan de open varianten. Maak hem alleen niet boven de pan open, maar op een apart bordje. Er kan slikmossel inzitten, het zand waarmee de mossel zich vol heeft gezogen. Is dit het geval, dan kunt u hem beter niet opeten.

pale

Dus nat maken en een paar keer tikken en de mossel moet toe gaan... Tis lijk min vrouwe...
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
beze



Geregistreerd op: 07 Okt 2008
Berichten: 224

BerichtGeplaatst: 08-11-2022 19:51:54    Onderwerp: Reageren met citaat

Ik ben ff padellen mannen, hou het een beetje proper hier
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht E-mail versturen
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    BElauwZEwartforum -> Alles over zandreet Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum


Wilt u geen reclame op dit forum en genieten van extra voordelen? Klik dan vlug hier voor meer informatie!
 

Powered by phpBB
immo op Realo
Maak snel, eenvoudig en gratis uw eigen forum: Gratis Forum